به گزارش سافت گذر، شرکت های بزرگ دنیای تکنولوژی اخیراً به خاطر رفتارهای یک جانبه گرایانه ای که صورت داده اند، بسیار مورد انتقاد قرار گرفته بودند. حالا برخی از قانون گذاران آمریکایی می خواهند یکی از این کمپانی ها یعنی فیسبوک را تقسیم کرده و او را وادار سازند واتس اپ و اینستاگرام را به فروش برساند.
به نظر می رسد مشکلات علیه فیسبوک روزبه روز بیشتر می شوند زیرا به تازگی مدیر دپارتمان تجارت و 48 نماینده مجلس ایالات متحده از جمله دادستان نیویورک درخواستی به ثبت رسانده اند تا این کمپانی اینستاگرام و واتس اپ را بفروشد. در این دادخواست آمده که فیسبوک استراتژی به کار برده که رقابت را از طریق غیرقانونی به سود خودش انجام داده است. آن طور که ادعا شده، خرید دو شبکه اجتماعی مذکور به فیسبوک این قدرت را داده تا به کاربران، تبلیغ کنندگان و شرکت ها حق انتخاب کمتری بدهد و فضای مجازی را تک قطبی کند.
لتیشا جیمز، دادستان کل نیویورک می گوید:«« تقریباً یک دهه ای می شود که فیسبوک از سلطه و قدرت تک قطبی خودش برای شکست دادن رقبای کوچکتر سوءاستفاده می کند. ما امروز می خواهیم به نیابت از میلیون ها نفر از مشترکان و شرکت های تجاری کوچک که از اقدامات غیرقانونی او ضرر کرده اند، علیه این شرکت قد علم کنیم»».
در این دادخواست به جملاتی از مارک زاکربرگ که در زمان خرید اینستاگرام گفته بود، اشاره شده است. زاکربرگ در آن زمان مدعی شد که اینستاگرام یک تهدید به حساب می آید. حتی در این دادخواست به جشن برخی از کارکنان فیسبوک پس از خرید واتس اپ (به عنوان یک رقیب کوچکتر) اشاره شده است. حتی گفته شده که در این دادخواست جمله ای وجود دارد که مدیر توسعه فیسبوک ادعا کرده، اگر واتس اپ توسط شرکت هایی مانند گوگل خریداری می شد، تهدید بزرگتری به حساب می آمد.
دیگر مواضع مناقشه به روش عرضه APIها و اطلاعات شخصی کاربران به شرکت های متفرقه و عدم پایبندی اپلیکیشن فیسبوک به تعهدات داده شده هنگام نصب مربوط می شوند. چنین اقداماتی از سوی کمپانی آمریکایی سبب شده تا رقابت های احتمالی متوقف و یا کند گردند و فضای تک قطبی در دنیای مجازی و فضاهای تبلیغاتی به وجود آید.
دپارتمان تجارت ایالات متحده به همراه سایر دادستان ها تصمیم دارند تا از فیسبوک بخواهند اینستاگرام و واتس اپ را بفروشد تا رقابت های احتمالی جان تازه بگیرند و به او اجازه ندهند اقدامات ضد رقابتی انجام دهد. به علاوه، قرار است دادگاه از فیسبوک درخواست کند تا در مورد شرایط دسترسی به APIها و داده های شخصی کاربران تجدیدنظر کند.
فیسبوک هنوز به این دادخواست ها واکنشی نشان نداده ولی زاکربرگ پیش از این گفته بود چنین مواردی تهدیدات بالقوه ای برای این شرکت به حساب می آیند و دامن زدن به آنها تا چندین سال دعوی قضایی به وجود خواهد آورد.
منبع: neowin.net